Λειτουργία νέου διευρυμένου ολοήμερου σχολείου.

ΑΡΧΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ/ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αγαπητοί γονείς επικοινωνώ μαζί σας εκ νέου για να σας ενημερώσω, ότι
οι δηλώσεις συμμετοχής στο νέο ολοήμερο σχολείο και συγκεκριμένα από τις τέσσερις το απόγευμα έως τις πεντέμισι, έχουν χρονική προθεσμία έως αύριο 12 Σεπτεμβρίου 2022.
Εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να το δηλώσετε και μέσω e-mail στο
[email protected]
Εννοείται ότι για να παρακολουθήσει κανείς το διευρυμένο ωράριο ακολουθεί το σχολικό πρόγραμμα ολόκληρης της ημέρας. Στη δημιουργία του νέου διευρυμένου ολοήμερου σχολείου και στην επέκτασή του με τρίτη (3η) ζώνη, εντάσσονται οι «Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι», για ένα συνεχόμενο δίωρο καθημερινά, με ενδιάμεσο ολιγόλεπτο διάλειμμα.
Βρίσκουν λοιπόν το χώρο και το χρόνο μέσα στο νέο σχολικό πρόγραμμα δραστηριότητες, στο πλαίσιο λειτουργίας των οποίων δύναται να προσφέρεται δράση, δημιουργική απασχόληση, ελεύθερη έκφραση και ψυχαγωγία με αντικείμενα σχετιζόμενα με τον αθλητισμό, τα ομαδικά αθλήματα, τους παραδοσιακούς ή μοντέρνους χορούς, τη χοροκινητική έκφραση, τις εικαστικές τέχνες, τις χειροτεχνίες και κατασκευές, την εκμάθηση μουσικών οργάνων, την εκπαιδευτική ρομποτική, τα πνευματικά παιχνίδια και παζλ, τα παραδοσιακά παιχνίδια, τις επιστημονικές κατασκευές – πειράματα, τα μαθηματικά παιχνίδια, τη ρητορική τέχνη και δημιουργική γραφή, το ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο, τη διαπολιτισμική παιδεία, την πολιτειότητα και πολιτότητα, τον εθελοντισμό, την παιδική επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία εφημερίδας. Οι σχολικοί μαθητικοί όμιλοι δύνανται, επιπλέον, να δραστηριοποιούνται στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, κοινωνικών-βιωματικών και περιβαλλοντικών δράσεων, τη συγκρότηση χορωδίας, θεατρικής ομάδας και μαθητικής ορχήστρας .
Από φέτος είναι μία προσθήκη Στον πλουραλισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και ανάσα προς τους γονείς που εργάζονται μέχρι αργά το απόγευμα. Παράλληλα 3500 νέοι εκπαιδευτικοί θα ασχολούνται με το αντικείμενο για το οποίο έχουν αφιερώσει χρόνο στα Ελληνικά Πανεπιστήμια!

Σταύρος Κώστογλου